Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Το σάπιο μήλο και η σαπισμένη μηλιά

Ο χρόνος της χώρας προσεγγίζει το μηδέν. Οι ευθύνες των νυν κυβερνώντων και παλαιοτέρων πολλές και ποικίλες. Αν δεν ξεφύγουμε από τη γάγγραινα  των επικοινωνιακών στρατηγικών, που από εργαλεία, έχουν υποκαταστήσει την πολιτική (αφού πρωτίστως ασχολούνται με την διατήρηση ή κατάκτηση της εξουσίας)  και δεν επικεντρωθούμε ξανά στην ουσία της πολιτικής, τις ιδέες και τις εφαρμόσιμες προτάσεις, τότε η πραγματικότητα για μια ακόμη φορά θα μας ξεπεράσει.

Η ηγέτιδα δύναμη της κεντροδεξιάς η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, οφείλει πρώτα στη χώρα και κατόπιν στην ιστορική της ύπαρξη ,να αναλάβει πρωτοβουλίες όπου θα καθορίζει το <<πολιτικό γήπεδο>> αντί να μένει σε ένα κλασσικό αντιπολιτευτικό ρόλο.

  • Πρέπει με σαφήνεια να καθορίσει που θέλει την παρέμβαση και ύπαρξη του κράτους.
  • Με τόλμη να δηλώσει ποιοί φορείς του δημοσίου πρέπει να κλείσουν και ποιοι να αποκρατικοποιηθούν.
  • Να πιέζει την κυβέρνηση στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων καταθέτοντας κάθε φορά την δική της πρόταση. Πρωτίστως η χώρα αξιολογείται και δευτερευόντως η κυβέρνηση.
  • Να πρωτοστατήσει στην δημιουργία ενός κινήματος φορολογουμένων με στόχο τα τρία 15% και την φορολογική συνείδηση. Ένας ΦΠΑ 15% για όλα και να δεσμευθεί για κατάργηση του υπολογισμού του, επί του ΕΦΚ σε όσα προϊόντα υπόκεινται στο καθεστώς των ΕΦΚ, 15% φορολόγηση  εταιρειών και φυσικών προσώπων,15% μείωση δαπανών(5% από δαπάνες γενικής κυβέρνησης ,βουλευτικές αποζημιώσεις και 10% από λειτουργία δημοσίου) .
  • Να καταθέτει προτάσεις ενίσχυσης του ανταγωνισμού καθώς η ελληνική αγορά μετά από έξι χρόνια μνημονίων εμφανίζει αρκετά  μονοπωλιακά σημάδια.
  • Να αναγνώσει εκ νέου το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο περιβάλλον και να πρωτοστατήσει στην δημιουργία νέων προτεραιοτήτων.
  • Να εμφανίσει το δικό της νόμο   στην αυτοδιοίκηση με τις αντίστοιχες οικονομικές πηγές π.χ. αρχικά ,μέχρι να βγούμε από τα μνημόνια ένα μέρος του ΕΝΦΙΑ να αποδοθεί  στους ΟΤΑ ως τέλος οδοποιίας ή καθαριότητας.
  • Να τολμήσει για την υιοθέτηση ενιαίων ψηφοδελτίων στον συνδικαλισμό, διατηρώντας την ύπαρξη παρατάξεων.
  •  Όταν ξεκινήσει η συζήτηση περί συνταγματικής αναθεώρησης να προβεί στην κατάθεση δημιουργίας Σώματος Γερουσίας με αρμοδιότητες συνταγματικές ,εξωτερικής πολιτικής και άμυνας .Το 30% να ορίζεται με λίστα,  ενώ το 70% να εκλέγεται ανά τις επτά αποκεντρωμένες περιφέρειες βάζοντας θεσμικά κριτήρια στις δυνατότητες υποψηφιότητας π.χ. ηλικιακά (άνω των 40), επίπεδο γνώσεων, εργασιακή-πολιτική εμπειρία σε θέματα συνταγματικά , εξωτερικής πολιτικής και άμυνας. Να τολμήσει για συνταγματική κατοχύρωση των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών για να μην θυσιαστούν και άλλες γενεές στο βωμό του λαϊκισμού.

Η θετική ψήφος δημιουργεί  στέρεες κυβερνήσεις όχι μόνο κοινοβουλευτικά αλλά και κοινωνικά. Αν η κεντροδεξιά αναμένει απλά να σαπίσει το μήλο, τότε σίγουρα θα παραλάβει μια σαπισμένη μηλιά.

ΛΕΩΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου