Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Παρανοϊκός ή σοφός ο Ελληνικός λαός;

Κρίνοντας τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών προβληματίστηκα κατά πόσο είναι σοφός ο Ελληνικός λαός και αν με αυτές τις λογικές και τις επιλογές θα μπορέσει η Ελλάδα να πάει μπροστά. Μερικά αξιοπερίεργα είναι τα παρακάτω:
  • Πρώτο κόμμα η αποχή, δηλαδή η αδιαφορία !!!
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ παρά την αθέτηση των προεκλογικών του υποσχέσεων, το 3ο μνημόνιο, τα capital controls, την διάσπαση του κόμματος, κλπ, κλπ μπόρεσε και διατήρησε την εκλογική του δύναμη και την πρώτη θέση σε ψήφους !!!
  • Η ΝΔ πέτυχε να διατηρήσει το χαμηλό ποσοστό της με το δίλημμα που έθεσε στον Ελληνικό λαό, «δυοίν κακοίν προκειμένοιν το μη χείρον βέλτιστον». Αλλά δεν μπόρεσε να αποβάλλει το στίγμα του «παλαιού», της οικογενειοκρατίας, των κακών επιλογών της πχ Σαμαροβενιζελικής διοίκησης,  της τεράστιας ευθύνης για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα. Δεν μπορεί να εμπνεύσει καμιά ελπίδα με Άδωνι, Κυριάκο, Βαρβιτσιώτη, Κεφαλογιάννη, κλπ, κλπ !!!
  • Η Χρυσή Αυγή με τον παράνομο αποκλεισμό της από τα ΜΜΕ, με μια δίκη της σε εξέλιξη, με τον ανηλεή πόλεμο απ’ όλα τα κόμματα, κλπ, κλπ, αύξησε παραδόξως τα ποσοστά της. !!!
  • Το ΠΑΣΟΚ που έχει τεράστια ευθύνη που έχει για την κατάντια της Ελλάδας, με την συμπαράταξη που δημιούργησε και τον συνθηματικό λόγο της Γεννηματά μπόρεσε και αύξησε το ποσοστό του !!!
  • Το ΚΚΕ που εδώ και  δεκάδες εκλογικές αναμετρήσεις δεν μπορεί να ξεπεράσει το 5-6% των ψήφων. Ακόμα και σήμερα δεν μπορεί να καταλάβει ότι δεν μπορεί να πείσει κανέναν. Ακόμα και στις σημερινές συνθήκες ο κόσμος προτίμησε την αποχή από το να τους δώσει ψήφο (ακόμα και οι άνεργοι προτίμησαν την ΧΑ) !!!
Αλήθεια πότε θα μάθει ο Ελληνικός λαός να ψηφίζει σωστά; 
Έως πότε θα ψηφίζει τους ίδιους επαγγελματίες ανεπάγγελτους πολιτικούς;
Έως πότε θα ακολουθούν πανό με υψωμένες γροθιές ή θα στηρίζουν κόμματα -  συμμορίες;
Έως πότε θα στηρίζουν αυτούς που ρουσφετολογίζουν;
Έως πότε θα ψηφίζουν τα τρωκτικά που επενδύουν στο πολιτικό τους μέλλον;

Αν πράγματι ενδιαφερόμαστε για την Ελλάδα μας πρέπει να στηρίζουμε ικανούς ανθρώπους και όχι επαγγελματίες πολιτικούς και κόμματα. Ακόμα και αν αυτοί έχουν απογοητευτεί και απέχουν θα πρέπει να τους ενθαρρύνουμε να ασχοληθούν με τα κοινά και να τους βοηθήσουμε να πετύχουν.  ΓΙΑΤΙ . . . 
ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ . . .
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου