Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Ιδού η Ρόδος . . .

Στις 23 Ιανουαρίου 2014 ο κος Βασιλειάδης είχε προτείνει σ’ όλους τους υποψηφίους δημάρχους και για το καλό του τόπου να συνδιαμορφώσουν ένα ενιαίο κοινό διαλεκτικό δημοτικό ψηφοδέλτιο στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Τότε θεώρησα ότι η πρόταση ήταν ενδιαφέρουσα και δήλωσα παρών στον διάλογο. Δυστυχώς κανένας άλλος υποψήφιος δήμαρχος δεν ενδιαφέρθηκε.

Πρόσφατα στις 3-4-2014 σε μια επιστολή – απάντηση μου προς τον κο Τσαμασλή, του πρότεινα να δημιουργηθεί μια μεγάλη Δημοτική παράταξη από όλους τους συνδυασμούς, με επικεφαλής ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής. Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχω πάρει απάντηση, αποφάσισα να βελτιώσω την πρότασή μου. Προτείνω αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές να παραιτηθεί ο επικεφαλής του συνδυασμού, που θα είναι κοινής αποδοχής και δήμαρχος να αναλάβει ο πλειοψηφών Δημοτικός Σύμβουλος. Με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί η δυνατότητα στους ψηφοφόρους να επιλέξουν το πιο άξιο για δήμαρχό τους, ανάμεσα στους πιο σημαντικούς υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.
Θεωρώ ότι τα προβλήματα του δήμου είναι πάρα πολλά με κυρίαρχο το τεράστιο χρέος.  Για να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα χρειάζονται γνώση και φαντασία. Χρειάζονται ικανότεροι άνθρωποι στις θέσεις ευθύνης.
Οι δημότες δεν έχουν προβλήματα που να τους χωρίζουν. Πρέπει εμείς να ξεπεράσουμε τις πολιτικές αντιπαραθέσεις που περιορίζονται στο ποιος είναι ικανότερος και ποιο πρόγραμμα είναι περισσότερο εφαρμόσιμο.
Σήμερα πρέπει από κοινού να αναλάβουμε την ευθύνη για το μέλλον μας. Πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσουμε την άσχημη κατάσταση του Δήμου, τα γενικότερα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ΟΤΑ. Πρέπει να συμφωνήσουμε ότι η βάση του προεκλογικού μας προγράμματος θα είναι το στρατηγικό αναπτυξιακό σχέδιο το οποίο ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και στην σύνταξη του οποίου συμμετείχε και η περιφέρεια. Να εξετάσουμε την εκδοχή να το συμπληρώσουμε με νέες ιδέες και προτάσεις. Με την πράξη μας αυτή δείχνουμε στους δημότες ότι δεν ανταγωνιζόμαστε για την «καρέκλα», αλλά συναγωνιζόμαστε για να επιλύσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας και πολεμάμε για την ανάπτυξη της προνομιακής περιοχής μας.
Κε Μαυρομάτη, κε Τσαμασλή, κε Κουζινόπουλε, κα Μώραλη. 
Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Θέλετε την εξουσία για αυτοεπιβεβαίωση ή ως μια θαυμάσια ευκαιρία για καθημερινή επιβεβαίωση της αγάπης σας για τον τόπο;
Θα επιλέξετε τις ψεύτικες δικαιολογίες από τη λογική και την αντικειμενική ανάγκη; 
Θα επιλέξετε την αγάπη για τα προνόμια από το πραγματικό ενδιαφέρον για τον τόπο μας;
Θα επικρατήσει ο πειρασμός της εξουσίας ή η χαρά της δημιουργίας που αφήνει εμφανή σημάδια γύρω μας; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου