Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση της παράταξής μας στην πρόσκληση του κου Τσαμασλή για κοινή διεξαγωγή προεκλογικών εκδηλώσεων

Μάταια οι αυτουργοί και οι απόγονοι του πελατειακού συστήματος, της ατιμωρησίας και της εγκατάλειψης επιχειρούν να ευνουχίσουν την κρίση και τη λογική σας. Προσπαθούν να μετατρέψουν τον έντιμο προεκλογικό αγώνα και τον πολιτικό βίο σε θέαμα και σε παιχνίδι συναρπαγής του πολίτη στο χώρο του φαντασιώδους. Για να δραματοποιηθεί το παιχνίδι τους επιλέγουν εντυπωσιακά «λαϊκίσματα» και επικοινωνιακές «βόμβες»' που, δυστυχώς, πέφτουν στα κεφάλια των συνανθρώπων μας, βαρύτατα καθημαγμένων και βαθιά απελπισμένων από τη ψευδολογία και την ακύρωση των υποσχέσεων που τους έδωσαν.

Οι συνδημότες μας γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να βελτιώσουν την προσωπική τους ζωή με το «θέαμα» κοινών εκδηλώσεων, με την επίδειξη ευστροφίας ελιγμών, με το ύφος και τον αέρα ισχύος, με τη ψηφοθηρική δημαγωγία, με τις προκατασκευασμένες και φτιασιδωμένες «θέσεις» και «προτάσεις» και με τη «μυθική γοητεία» των αστέρων του θεάματος.
Δεν αντέχει ο ψυχισμός του κόσμου άλλους συμβιβασμούς και απογοητεύσεις. Οι εμπνευστές της τακτικής του θεάματος και των υποκατάστατων της πολιτικής πραγματικότητας του βίου μας θα αντιμετωπίσουν τα συνοφρυωμένα πρόσωπα των συνδημοτών μας, φορτωμένα με την αδυσώπητη έγνοια της επιβίωσης. Όμως αυτά τα πρόσωπα των συνανθρώπων μας ξέρουν καλά να ξεχωρίζουν το πραγματικό από το φαντασιώδες, την πολιτική από το θέαμα. Κι όσο αυτά τα πρόσωπα πληθαίνουν, η πολιτική του θεάματος διαβρώνεται ελπιδοφόρα.
Αναρωτιέστε άραγε αν οι εμπνευστές του θεάματος θα άντεχαν μια πρότασή μας για μια μεγάλη κοινή Δημοτική Παράταξη από όλους τους συνδυασμούς με επικεφαλής πρόσωπο κοινής επιλογής; Ή μήπως τέτοιες καινούργιες αντιλήψεις πολιτικού βίου στον δήμο μας αντέχουν μόνο ανιδιοτελείς και έντιμοι συνδυασμοί; Δεν έχουμε κανένα σημάδι για τέτοιες ελπίδες από άλλους !
Η παράταξή μας ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ επεξεργάζεται και θα παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες ένα σύγχρονο δεσμευτικό ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ και ένα ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ τα οποία θα αναδεικνύουν την άμεση δημοκρατική συμμετοχή των συνδημοτών στα κέντρα λήψης αποφάσεων και θα εξουδετερώνουν αμείλικτα το πελατειακό σύστημα.
Καλούμε τους συνδημότες μας να θυμίσουν στους όποιους διαχειριστές των ψευδαισθήσεων ότι υπάρχουν ακόμη Έλληνες που δεν καταπίνουν το χρυσωμένο χάπι της ευθανασίας.

Μετά τιμής

Στεφανίδης Κυριάκος
Υποψήφιος Δήμαρχος Θερμαϊκού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου