Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Κάτι ποιο φρέσκο παρακαλώ.

Το παρακάτω ιδεολογικό κείμενο του κου Καριώτη το οποίο το δημοσιοποίησε στην εφημερίδα "ΘερμαικόςΝΕΤ", πριν από 15 μέρες - την οποία και επιμελήθηκε ο ίδιος - εξηγεί με γλαφυρό τρόπο για ποιο λόγο επέλεξε να ακολουθήσει την παράταξη ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ - ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ

Αρχίζοντας η προεκλογική περίοδος, το αίμα της πλειοψηφίας των πολιτών ανεβαίνει στο κεφάλι, μιας και οι διεκδικήσεις του δήμου χρησιμοποιούν ξεπερασμένες μεθόδους προσέγγισης των ψηφοφόρων, που καταντούν ενοχλητικές.

  1. Απευθύνονται σε εταιρίες επικοινωνίας επί πληρωμή, για να δημιουργήσουν την κατάλληλη συνθηματολογία (κονσέρβα πανελλαδική). Έτσι τους βγάζουν ένα ψεύτικο πρόσωπο για να γίνουν αρεστοί.
  2. Στέλνουν SMS στα κινητά μας και μας ενοχλούν στα προσωπικά μας τηλέφωνα παραβιάζοντας τα προσωπικά δεδομένα σε ακατάλληλες ώρες.
  3. Βγαίνουν βόλτα στους δρόμους με τους παρατρεχάμενους τους και πίνουν ίσως για πρώτη φορά καφέ σε μαγαζιά της περιοχής. Μετά τους ξαναβλέπει ο καταστηματάρχης ύστερα από τέσσερα χρόνια προεκλογικά.
  4. Αλλάζουν την ένδυση τους (κοστούμια, γραβάτες, λουστρίνι) και αλλάζουν ακόμα και την συμπεριφορά τους (ψεύτικο χαμόγελο, καλοσύνη).
  5. Αρκετοί πουλάνε περιουσιακά στοιχεία (χωράφια, διαμερίσματα) για να αντιμετωπίσουν τα πρώτα έξοδα της προεκλογικής τους εκστρατείας, που σίγουρα με αυτό βάζουν σε σκέψεις τους πολίτες ότι κάνουν επενδύσεις και κάποτε αποσκοπούν σε αποσβέσεις.
  6. Αφιερώνουν όλες τις μέρες του προσωπικού τους τεράστιου χρόνου στην προεκλογική περίοδο. Αυτό δηλώνει, κατά την άποψή μου, ότι δεν έχουν ανάγκη της προσωπικής τους απασχόλησης στην εργασία τους. Κανένας επαγγελματίας, επιστήμονας, υπάλληλος δεν θα το έκανε αυτό.
  7. Σταυρώνουν ψηφοδέλτια και τα πηγαίνουν στα σπίτια έτοιμα, υποτιμώντας την νοημοσύνη των ψηφοφόρων τους και μάλιστα σταυρώνουν και συγκεκριμένα πρόσωπα της δικής τους αρεσκείας.
  8. Προκαλούν ρύπανση στους δρόμους του δήμου μας με τη χαρτούρα τους και τα κρεμασμένα πανό στις κολώνες.
  9. Κουβαλούν τα ανήμπορα γεροντάκια και τους χρόνια αρρώστους με τα αυτοκίνητά τους μέχρι την είσοδο των εκλογικών κέντρων και μόνο που δεν μπαίνουν μαζί τους μέσα στο παραβάν, για να κερδίσουν μία ψήφο.
  10. Δημοσιεύουν φωτογραφίες στα φυλλάδια τους σε νεώτερη ηλικία αφαιρώντας τις ρυτίδες για να δημιουργήσουν μεγαλύτερη αποδοχή, ακόμα φωτογραφίζονται δίπλα σε μικρά παιδάκια ή σε κάποια άτομα με ειδικές ανάγκες, δίπλα στους γέροντες.
  11. Παρουσιάζουν στα έντυπά τους μακέτες που και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι ποτέ καμιά δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί.
  12. Φωτογραφίζονται παρέα με υπουργούς, ποδοσφαιριστές, μητροπολίτες, πατριάρχες για να ενισχύσουν την δημόσια εικόνα τους. 
  13. Βγάζουν τους προεκλογικούς λόγους τους σε γραφεία που νοικιάζουν με υψηλά ενοίκια, με μπουφέδες, περιστοιχιζόμενοι από ανθρώπους που δεν είναι γνώστες της τοπικής αυτοδιοίκησης και δεν υπάρχει περίπτωση προεκλογικά να μη βρίσουν δημόσια τους προηγούμενους δημάρχους ή συνυποψήφιους τους, ασχέτως αν στο δεύτερο γύρο θα συνεργαστούν μαζί τους κερδίζοντας το κάτι τις τους.
  14. Πριν την εκλογή τους σε ψάχνουν να σε βρουν, να σε χαιρετίσουν, να σε χτυπήσουν στην πλάτη φιλικά, ρωτάνε για την υγεία μας, για τα παιδιά μας, ενώ μετεκλογικά πας να κλείσεις ένα ραντεβού στο γραφείο τους και παίρνεις την απάντηση ότι μια ο δήμαρχος είναι στην Αθήνα, μια είναι σε σύσκεψη.

Έχοντας εκατοντάδες παράλογα που μπορώ να αραδιάσω θα κλείσω γράφοντας ότι αυτά τα παλαιοκομματικά κλισέ πρέπει κάποτε να τελειώσουν.
Ζούμε σ΄ένα εξελιγμένο αιώνα και η νέα γενιά μας βγάζει την γλώσσα της και μας προσπερνά αδιάφορη.
Επιτέλους ζητάμε έναν δήμαρχο που να μην είναι κομματικοποιημένος αλλά πολιτικοποιημένος.
Δεν θέλω έναν επαγγελματία δήμαρχο, αλλά έναν γνώστη των προβλημάτων του τόπου μου και με τόλμη και με διάθεση να παλέψει για την λύση τους. Έναν δήμαρχο που να συμμετέχει και να γνωρίζει την καθημερινότητα.
Θέλω έναν δήμαρχο που η ζωή του να είναι σημαδεμένη από πράξεις που διεγείρουν θετικά το λαϊκό αίσθημα.
Θέλω έναν δήμαρχο δυναμικό που να μπορεί να διαχειριστεί τα προβλήματα του δήμου.
Θέλω έναν δήμαρχο που η πορεία του και η προσωπική του ζωή να είναι διαφανής και χωρίς ερωτηματικά.
Θέλω έναν δήμαρχο που να επιλαμβάνεται των θεμάτων και των προβλημάτων που δημιουργούνται και να επεμβαίνει για λύσεις άμεσα και αποτελεσματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου