Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Η ανθρωπιά . . . θύμα της βαρβαρότητας

Δωρεάν διανομή λαχανικών στο Μεσημέρι
Ήταν μια χειρονομία ανθρωπιάς από απλούς ανθρώπους που καθημερινά μοχθούν να επιβιώσουν. Μια χειρονομία από κάποιους αγρότες που αισθάνθηκαν την ανάγκη να βοηθήσουν κάποιους συνανθρώπους τους. Απλά θέλησαν να προσφέρουν. 
Η μη κερδοσκοπική εταιρία "ΑΙΝΕΙΑΣ" και η εφημερίδα "ΘερμαΪκόςΝΕΤ" ήταν μόνο ένας συνδετικός κρίκος ανάμεσα σ' αυτούς που είχαν την θέληση και την δυνατότητα να προσφέρουν και στους δημότες. 


Ποια είναι όμως η εταιρία"ΑΙΝΕΙΑΣ" 
Η εταιρία "ΑΙΝΕΙΑΣ" είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρία. Εκ του καταστατικού της έχει στόχο να λειτουργεί ως ενδιάμεσος φορέας προς τους δημότες, δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την κινητοποίηση ανθρώπινων πόρων και δημιουργία ανθρώπινου κεφαλαίου. Επίσης προβλέπει την ένωση των προσπαθειών, τη συνεργασία και η δικτύωση μεταξύ των τοπικών εθελοντικών οργανώσεων στο Δήμου Θερμαϊκού. Τέλος η εταιρία επ’ ουδενί λόγω δεν επιτρέπεται να αναμειχθεί  στην πολιτική.
Η εταιρία λοιπόν οργάνωσε αυτή την σημαντική πρωτοβουλία κάποιων συνδημοτών μας και τίποτε παραπάνω 

Και όμως . . .
Και όμως ακόμα και αυτήν την κίνηση κάποιοι την ερμήνευσαν αρνητικά. Δυστυχώς επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι πάντα υπάρχει τρόπος για την κοινωνία να ερμηνεύει αρνητικά ακόμα και αντικειμενικά δεδομένα. Δικαιολογημένα μια συνδημότισσα μας έγραψε στο Facebook "Να γιατί ο ¨Ελληνας δεν πάει μπροστά...Πάντα προσπαθεί να βγάλει ο ένας το μάτι του άλλου. Δεν μπορείτε να δείτε ορισμένοι τα θετικά στοιχεία μιας κίνησης? Mα επιτέλους......
Προσωπικά είμαι περήφανος που έχω τέτοιους φίλους και πάντα θα τους βοηθώ σε τέτοιου είδους ανιδιοτελείς προσπάθειές τους. Θα είμαι πάντα στο πλευρό όσων δεν εθελοτυφλούν αλλά θυσιάζουν το προσωπικό τους συμφέρον μαχόμενοι για το συμφέρον της πατρίδας μας και των συνανθρώπων μας. Θα είμαι πάντα στο πλευρό όσων παραμένουν αμετακίνητοι στις αρχές τους και ακολουθούν το δυσκολότερο, αλλά ηθικότερο δρόμο της τιμιότητας και της αλήθειας. 

Συγχαρητήρια για μια ακόμα φορά στους κκ Σταμνά Γιώργο, Καραπολουτίδη Θεόδωρο, Μόκκα Βασίλη, Γκάρο Κωστα, Δελιπουζίδη Μάριο, Χριστοφόρη Μάριο και Σαρβάνη Δημόκριτο.

Όσον αφορά τους κακοπροαίρετους που κάνουν κριτική από τον καναπέ τους, τους αφιερώνω με αγάπη ένα ποίημα του Καβάφη (αν και δεν νομίζω να το καταλάβουν αφού πρέπει να έχουν το ακαταλόγιστο). 
Τιμὴ σὲ κείνους ὅπου στὴ ζωή των
ὥρισαν καὶ φυλάγουν Θερμοπύλες.
Ποτὲ ἀπὸ τὸ χρέος μὴ κινοῦντες..
δίκαιοι κ' ἴσιοι σ' ὅλες των τὲς πράξεις,
ἀλλὰ μὲ λύπη κιόλας κι εὐσπλαχνία.
γενναῖοι ὁσάκις εἶναι πλούσιοι, κι ὅταν
εἶναι πτωχοί, παλ' εἰς μικρὸν γενναῖοι,
πάλι συντρέχοντες ὅσο μποροῦνε.
πάντοτε τὴν ἀλήθεια ὀμιλοῦντες,
πλὴν χωρὶς μίσος γιὰ τοὺς ψευδομένους.

Καὶ περισσότερη τιμὴ τοὺς πρέπει
ὅταν προβλέπουν
(καὶ πολλοὶ προβλέπουν)
πὼς ὁ Ἐφιάλτης θὰ φανεῖ στὸ τέλος,
κι οἱ Μῆδοι ἐπὶ τέλους θὰ διαβοῦνε.

Κυριάκος Στεφανίδης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου