Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Πολιτική εναντίον «Πωλητικών»


Αγαπητοί συνδημότες
Σήμερα είναι ολοφάνερο πως το μεγαλύτερο πρόβλημα της πολιτικής είναι η καχυποψία του κόσμου έναντι των πολιτικών. Πιστεύω επίσης πως η δυσπιστία απέναντι στους πολιτικούς είναι σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένη, αφού ελάχιστοι είναι οι πολιτικοί που τόλμησαν και κυβέρνησαν τον τόπο και δεν πλούτισαν, σε σχέση με τους πολιτικάντηδες που δραστηριοποιούνται συστηματικά στην «ρεμούλα».

Είμαι, μάλιστα, πεπεισμένος ότι εδώ και πολλά χρόνια η αντιπροσωπευτική δημοκρατία μας παρουσιάζει δομικά προβλήματα. Οι διαπλεκόμενοι, οι τυχοδιώκτες και οι βλάκες είναι πάντα «στον αφρό». Σαν τον καρκίνο εισχωρούν μέσα στα κύτταρα της κοινωνίας μας και τα διαβρώνουν λόγω της απληστίας τους. Η μακροχρόνια διάβρωση έχει σχεδόν καταστρέψει την άμυνα της κοινωνίας μας. Λίγοι είναι οι υγιώς σκεπτόμενοι άνθρωποι που αντιστέκονται. Επομένως δεν είναι ατυχία που έχουμε τους «πωλητικούς» και την «δειμοκρατία» (από το δείμος που σημαίνει τρόμος), αλλά συμβάλλουμε κι εμείς οι ίδιοι στην κατάντια του πολιτεύματός μας .
Στην δημοκρατία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις όποιες πεποιθήσεις έχει, αλλά έχει και την υποχρέωση να συμμετέχει. Στην δημοκρατία όσοι βλάπτουν το λαϊκό και εθνικό συμφέρον θα πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά. Σήμερα στην Ελλάδα μας, τη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, η δημοκρατία είναι μόνο ένα προκάλυμμα. Το δήθεν «δημοκρατικό» πολίτευμα βρίσκεται σε ηθική, πνευματική, ιδεολογική σήψη και έχει οδηγήσει τη χώρα σε οικονομική διάλυση και εθνική υποτέλεια. Οι άθλιοι, οι ανέντιμοι και οι ανίκανοι είναι κολλημένοι μόνιμα στην ατομική πολιτική τους καρέκλα και ούτε λίγο ούτε πολύ πλασάρονται σαν εθνοσωτήρες. Τα καθεστωτικά και τα «προοδευτικά», «δημοκρατικά», «μορφωμένα» και «ευαίσθητα» κομματικά παράσιτα την εξουσιάζουν και την βιάζουν καθημερινά με τα «νόμιμα, ειρηνικά και δημοκρατικά» μέσα που διαθέτουν.

Δημοτικές εκλογές και «πωλητικοί»
Κάθε τοπική κοινωνία είναι μια μικρογραφία του κράτους μας. Εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις οι περισσότεροι δήμοι βρίσκονται σε οικονομική, πολιτιστική, δημογραφική και ηθική παρακμή. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι ίδιοι και οι ίδιοι «πωλητικοί» που διοίκησαν επί πολλά χρόνια το τόπο μας και δεν έχουν να επιδείξουν ξεχωριστό έργο ή ιδιαίτερες διοικητικές ικανότητες αλλά μάλλον παταγώδεις αποτυχίες, επιμένουν και ξαναεπιμένουν να επανεκλεγούν. Εξυπηρετούν μικροσυμφέροντα και επενδύουν τα χρήματα τους – που έχουν μαζέψει, εις βάρος των δημοτών, γι’ αυτό τον σκοπό. Αγοράσουν συνεργάτες, συνειδήσεις και ψηφοφόρους και παράλληλα σκορπίζουν απλόχερα απατηλές υποσχέσεις στους ανυποψίαστους. Μια συνταγή πετυχημένη επί πολλά χρόνια. Κανένας τους όμως, δεν μιλά για το πώς θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας, πώς θα έρθουν οι επενδυτές, πώς θα αξιοποιηθεί την δημοτική περιουσία, πώς θα έχουμε ανάπτυξη. Κανένας τους δεν απολογείται για την αθέτηση των προεκλογικών τους δεσμεύσεων και υποσχέσεων. Όλοι τους αρέσκονται να παρουσιάζονται σαν να είναι οι νικητές, που δικαίως συσπειρώνουν όλους τους πολίτες γύρω τους. Η αλήθεια όμως είναι ότι συσπειρώνουν μόνο τους καιροσκόπους και τα «λαμόγια», τα οποία με την γλώσσα έξω και τα σάλια να τρέχουν, περιμένουν ένα κοκαλάκι. Όσο πιο πολλά «ψηφουλάκια» αρπάξουν για το αφεντικό τόσο μεγαλύτερο κοκαλάκι θα γλύψουν.

Κυρίες και κύριοι
·         Επειδή δεν μπορώ να σιωπώ και μου φαίνεται αδιανόητο, να διαπραγματεύομαι την αλήθεια
·         Επειδή θέλω να κοιτάω κατάματα τα παιδιά μου
·         Επειδή πιστεύω ότι αυτή η χώρα πρέπει να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον
·         Επειδή δεν ανέχομαι την εκλογίκευση της αθλιότητας
·         Επειδή αρνούμαι να υποβαθμίζω την νοημοσύνη μου και τις δυνατότητες μου
Είμαι αποφασισμένος να συμμετέχω ενεργά - σε συνεργασία μόνο με άφθαρτους παράγοντες του τόπου μας - σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας νέος τοπικός πολιτικός φορέας, για να διοικηθεί επιτέλους αυτός ο τόπος.
·         Γιατί γνωρίζω πολύ καλά τι πρέπει να γίνει και πώς πρέπει να γίνει
·         Γιατί μ’ ενδιαφέρει το μετά.
·         Γιατί ποτέ δεν συμβιβάστηκα με την εξουσία και πάντα έβαζα διαχωριστικές κόκκινες γραμμές σε διεφθαρμένα πρόσωπα και πολιτικές.
·         Γιατί πάντα λέω καθαρά, ονομαστικά και ανοιχτά την αλήθεια.
·         Γιατί ποτέ δεν γλείφω εκεί που φτύνω και σιχαίνομαι τους ανθρώπους που θαυμάζουν και υποστηρίζουν αυτούς που τους φτύνουν, ενώ περιθωριοποιούν αυτούς που τους προσφέρουν με αγάπη.
·         Γιατί δεν ανέχομαι τους δειλούς ανθρώπους, δεν πηγαίνω με το ρεύμα της εποχής, δεν δέχομαι καμία καθοδήγηση από κανέναν.
·         Γιατί δεν ανέχομαι τους υποκριτές, τους αχόρταγους, τους υστερόβουλους, τους επικίνδυνους και τους κουτοπόνηρους δημαγωγούς.
·         Γιατί δεν ανέχομαι την αθλιότητα που επικρατεί στην Ελλάδα και στον δήμο μας.
Σας καλώ όλους σε συστράτευση. Είναι μια προσπάθεια όχι για την προσωπική μου ανάδειξη, αλλά για το μέλλον όλων μας, το δικό μας και προπαντός των παιδιών μας. Δεν διαπραγματεύομαι τις αξίες μου, δεν επενδύω τα χρήματά μου, δεν περιμένω να έχω προσωπικά κέρδη και δεν προσφέρω κάτι τέτοιο σε κανέναν. Κάνω μια αγνή προσπάθεια για τον τόπο μας. Είναι μια προσπάθεια, που δίνει την δυνατότητα στους δημότες να επιλέξουν άφθαρτους και αξιόπιστους υποψήφιους και όχι τους γνωστούς και αποτυχημένους.
Σας καλώ όλους να αξιώσετε το καλύτερο για τον εαυτό σας και τον τόπο και να μην ανεχθείτε πλέον την υποβάθμιση του επιπέδου της ζωής μας. Να μην «τσιμπάτε» στους τυχάρπαστους που σας πλησιάζουν. Το ακριβό περιτύλιγμα δεν κάνει ένα φάρμακο καλό και ποιοτικό. Το καλό φάρμακο δεν έχει ανάγκη από τα οικονομικά κίνητρα για να προωθηθεί. Το θεραπευτικό του αποτέλεσμα είναι ικανό από μόνο του να το επιβάλλει. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑΕΙ.
Σας καλώ όλους, όσοι αγαπάτε την πατρίδα μας, όλους εσάς που συγκινείστε όταν ακούτε τον εθνικό ύμνο και βλέπετε τη Ελληνική σημαία να κυματίζει, όλους εσάς που νιώθετε περήφανοι για την ιστορία μας, για τους αγώνες και τα επιτεύγματα των προγόνων μας, κι όλους εσάς που θέλετε η Ελλάδα μας να σταθεί ξανά στα πόδια της, να τολμήσετε. Χρειάζεται καθαρή σκέψη και παλικαριά για να υπερασπιστείτε το συλλογικό συμφέρον. Ούτε ένα βήμα πίσω.

Αγαπητοί συνδημότες
Με αίσθημα ευθύνης προσπάθησα να σας ξεκαθαρίσω τις πάγιες θέσεις μου. Δυστυχώς πάντα υπάρχει τρόπος κάποιοι κακόπιστοι να ερμηνεύσουν αρνητικά τις προθέσεις μου. Ήδη κάποιοι συστηματικά προσπαθούν να διαστρεβλώσουν, να υποβαθμίσουν και να υπονομεύσουν την προσπάθειά μου. Πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια που ασχολήθηκα με την πολιτική, πολλοί προσπάθησαν να μ’ εξοντώσουν πολιτικά, οικονομικά και επαγγελματικά.
Όμως αυτή την φορά, θέλω να πιστεύω ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική. Θα επικρατήσει η λογική ότι πρέπει όλοι μαζί να αναπτυχθούμε, να εξελιχθούμε, να καινοτομήσουμε, να διακριθούμε. Ότι θα αφήσουμε πίσω μας τις λαθεμένες επιλογές του παρελθόντος, όπως αφήνουμε πίσω μας τις κακές αναμνήσεις από μια βαριά αρρώστια. Ας έχουμε επιτέλους ένα όραμα μπροστά μας, να μας καθοδηγεί και με τη βοήθεια του Θεού, γρήγορα θα ξημερώσουν καλύτερες μέρες για την πόλη μας και για όλη μας την Πατρίδα!


Με εκτίμηση
Στεφανίδης Κυριάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου