Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Αθανάσιος Μπαλασάς
Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης του ΔΣ της 21/12/2012 η πρόεδρος του ΔΣ κα Ζαριφέ διάβασε την επιστολή ανεξαρτητοποίησης του κου Μπαλασά από την παράταξη ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ - ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ. Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την επιστολή.
Προς την κ. πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
Κα πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, κύριοι συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι, είναι γνωστό ότι την προεκλογική περίοδο, την πρώτη για την ανάδειξη δημοτικής αρχής του νέου Καλλικρατικού δήμου, καταβλήθηκε προσπάθεια δημιουργίας συνδυασμού, αποτελούμενου από δημοτικές
παρατάξεις και πρόσωπα, με στόχο την εκπροσώπηση όλων των δημοτικών διαμερισμάτων του νέου δήμου, αφού δεν διαφαίνονταν επιτυχή αποτελέσματα, από την μεμονωμένη κάθοδο ενός εξ ημών.
Επίσης είναι γνωστό ότι η προσπάθεια αυτή δεν ευοδώθηκε. Αυτό οδήγησε την παράταξη «Συνεργασία για την ανάπτυξη» της οποίας επικεφαλής ήμουν εγώ σε συνεργασία με άλλες παρατάξεις και δημότες, για κοινή κάθοδο.
Δύο χρόνια μετά την λειτουργία του νέου Καλλικρατικού δήμου και μετά από διαβούλευση με στελέχη της παράταξής μου, θεωρούμε ότι εξέλιπαν οι λόγοι που οδήγησαν στη συνεργασία αυτή και ως εκ τούτου πρέπει να τερματισθεί.
Οι λόγοι που μας οδήγησαν στην απόφαση αυτή έχουν να κάνουν με τις εφαρμοζόμενες πρακτικές και πολιτικές, που παραπέμπουν δυστυχώς πολλά χρόνια πίσω, όπως η προώθηση προσωπικών πολιτικών, η στείρα και μη δημιουργική αντιπολίτευση, με βάση τα παραταξιακά και προσωπικά συμφέροντα. Όλα αυτά απέναντι σε μια διοίκηση που παραπαίει, χωρίς συνοχή, που δεν γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά, που κανείς δεν φταίει για τίποτε και ο ένας ρίχνει τις ευθύνες στον άλλον και όλοι προσπαθούν να επιβιώσουν πολιτικά. Μια πρακτική που ακολουθείται τόσο από την αντιπολίτευση όσο και (σε υπερθετικό βαθμό) ,από την διοίκηση.
Όλοι γίναμε μάρτυρες των συνεδριάσεων του Δημ Συμβουλίου, όπου ο ένας επιρρίπτει ευθύνες στον άλλον για την οικονομική κατάρρευση του Δήμου, με στόχο πάντα την πολιτική τους επιβίωση.
Ουσιαστικά η νοοτροπία αυτή δείχνει ότι κανείς δε διδάχθηκε τίποτε από το παρελθόν και αυτό είναι και το πιο ανησυχητικό για το μέλλον.
Επίσης είναι γνωστό ότι εδώ και καιρό ασκώ τα καθήκοντά του δημοτικού συμβούλου αποστασιοποιημένος από παραταξιακές λογικές που δεν προσθέτουν αλλά αφαιρούν και είναι αντίθετες με τις πεποιθήσεις μου, πορεία την οποία σκοπεύω να ακολουθήσω και στο μέλλον.
Για όλους τους παραπάνω λόγους και για πολλούς άλλους που δεν είναι του παρόντος, αποχωρώ από τον συνδυασμό «Θερμαϊκός - Νέα Πορεία», δηλώνω την ανεξαρτητοποίησή μου από τον παραπάνω συνδυασμό και παραιτούμαι από μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου (άρθρο 66 του Ν 3852/2010) περί λειτουργίας δημοτικών παρατάξεων.

Αθανάσιος Μπαλασάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου