Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Ανεκδιήγητη η ασχετοσύνη του Δημάρχου

Στον απολογισμό πεπραγμένων για το 2011, στην διάρκεια της ομιλίας μου η οποία φιλοξενείται στην ιστοσελίδα http://dtsiaouss.blogspot.gr/2012/12/blog-post_14.html, έκανα πρόταση για να εκδοθεί ένα βιβλίο (σε έντυπη μορφή, είτε ως ηλεκτρονικό αρχείο) με τα απολογιστικά στοιχεία των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, να διαδοθεί στους δημότες, ώστε να είναι ενημερωμένοι και έτοιμοι να κάνουν ουσιαστικό έλεγχο στην διοίκηση.
Αμέσως μετά την ομιλία μου η πρόεδρος του ΔΣ μου απάντησε ότι ο νόμος απαγορεύει την έκδοση τέτοιου βιβλίου και εγώ την διέψευσα. Στο τέλος ο δήμαρχος επιβεβαίωσε αυτά που είπε η πρόεδρος - που προφανώς κάποιος πίσω από την κουρτίνα της το σφύριξε - και μιλώντας υποτιμητικά, ανέφερε "θα έπρεπε να γνωρίζει ο πρώην πρόεδρος ΔΣ τους νόμους". 
Ως γιατρός και ως πολιτικός, που διατέλεσα πρόεδρος ΔΣ, γνωρίζω πολύ καλά ότι είναι αδύνατον κάποιος να απομνημονεύσει όλους τους νόμους και τους κανόνες. Όσοι ασχολούμαστε με την πολιτική, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο, έχουμε κάποιες βασικές γνώσεις, αλλά γνωρίζουμε πως θα αναζητήσουμε τις αμέτρητες πληροφορίες. Η συσσώρευση γνώσεων δεν καθιστά κάποιον μορφωμένο ή αμόρφωτο, όπως υπαινίχθηκε ο δήμαρχος. Σύμφωνα με τον Σωκράτη μορφωμένος είναι αυτός που συμπεριφέρεται με γενναιότητα και λογική, που ελέγχει τις καταστάσεις και δεν ελέγχεται από αυτές, που είναι καλοπροαίρετος και δεν πτοείται από τις αποτυχίες. 
Σήμερα πραγματικά έψαξα παντού για να επιβεβαιώσω, ότι δεν κάνω λάθος. Σας πληροφορώ λοιπόν κε Δήμαρχε ότι κανένας νόμος (ούτε ο Καλλικράτης, ούτε ο κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων) και καμιά εγκύκλιος δεν απαγορεύει την έκδοση τέτοιου εντύπου. Το μόνο που δεν εγκρίνει είναι την χρηματοδότησή του. Μάλιστα κατά την διάρκεια της αναζήτησής μου βρήκα ότι στον Δήμο Παύλου Μελά έχουν εκδώσει ένα τέτοιο έντυπο σε ηλεκτρονική μορφή το οποίο μπορεί οποιοσδήποτε να το κατεβάσει στην διεύθυνση http://www.pavlosmelas.gr/images/stories/entypa/apologismos_2011.pdf.
Λυπάμαι ειλικρινά που η ασχετοσύνη του δημάρχου γίνεται επικίνδυνη γιατί ακολουθεί τυφλά τις συμβουλές κάποιων . . ., και μάλιστα προσπαθεί να επιτεθεί σε ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα του, τον συμπαραστάθηκαν, τον συμβούλεψαν και τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο, αντί να προσπαθεί να τους έχει δίπλα του. Και δεν μιλάω μόνο για εμένα αλλά και για πολλούς συναγωνιστές από τον προεκλογικό αγώνα, αλλά και νυν δημοτικούς συμβούλους, που είναι σφόδρα απογοητευμένοι από την συμπεριφορά του και το έργο του. Μια φοβική συμπεριφορά που υιοθετήθηκε για να δικαιολογήσει την απραξία και την ανικανότητά του και συστηματικά την προβάλει ως στίγμα της πραγματικότητας. Μια κινδυνολογία που επηρεάζει μόνο αυτούς που δεν έχουν γνώσεις και αυτούς που θέλουν ν’ ακούν σενάρια για να εξηγήσουν γιατί δεν γίνεται τίποτα σ' αυτό τον τόπο. Ένας πολιτικός που έχει ως ορίζοντα το κοτέτσι και προσπαθεί να βάλει μέσα τους ψηφοφόρους του, ποντάροντας στην βλακεία τους.

Στεφανίδης Κυριάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου