Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Επιστολή - Απάντηση στον «ακτιβιστή»


Κε Ιβάνοβιτς 
Το γεγονός ότι δεν απαντώ σε επιθέσεις είτε δικές σας, είτε αγνώστων δημοτών, δεν σημαίνει ότι δεν είμαι ενήμερος για το τι γίνεται και το τι λέγεται ή ότι δεν μπορώ να απαντήσω. Όλοι γνωρίζουμε ότι η επισκεψιμότητα ενός blog δεν έχει σχέση πάντα με την αλήθεια, την αντικειμενικότητα και την ποιότητα των αναρτήσεων. Η οποιαδήποτε επισκεψιμότητα του blog σας, έχει να κάνει με το κουτσομπολίστικο στυλάκι, που έχετε στολίσει τον «ιδεοψυχαναγκασμό» σας για κάποιους συγκεκριμένους ανθρώπους της διοίκησης του Δήμου μας και όχι με τον ακτιβισμό από τον οποίο «απέχετε παρασάγγας».
Φυσικά γνωρίζετε πολύ καλά τις απόψεις μου και πιθανότατα να μην αναρτήσετε αυτήν την επιστολή στο blog σας, όπως κάνατε και στο παρελθόν, αλλά όμως δεν πειράζει αφού, ευτυχώς, υπάρχουν πλέον, αρκετά έγκυρα και αντικειμενικά μέσα ενημέρωσης των δημοτών, τα οποία θα το αναρτήσουν. 

Θα ήθελα λοιπόν να απαντήσω αρχικά στην δική σας ανάρτησή με τίτλο «Πόλεμος ανακοινώσεων και οι επαναστάτες της καρέκλας», όπου γράφετε: «Ίσως εκεί μπορούν να αποδοθούν και οι "μέσω αντιπροσώπων" κόντρες του φερόμενου έτοιμου προς αποσκίρτιση (και όπως είναι γνωστό στους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ, ευρισκόμενου σε διαρκή προστριβή με τον Δήμαρχο) Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου». Προσωπικά κε Ιβάνοβιτς δεν κοντράρω κανένα δήμαρχο μέσω αντιπροσώπων. Συνεργάστηκα με μια παράταξη που εκπροσωπούσε το ήθος και την διαφάνεια με κύριο στόχο την ανάπτυξη στον τόπο μας. Από την πρώτη στιγμή κατέστησα σαφές στον δήμαρχο ότι δεν μ’ ενδιαφέρει καμιά θέση, δεν υπολογίζω κανένα πολιτικό κόστος, αλλά ούτε νοιάζομαι για το πολιτικό μου μέλλον. Ξεκαθάρισα ότι θα είμαι παρόν όπου χρειάζεται βοήθεια ο τόπος μας και θα είμαι απέναντι στην αδράνεια, στην αναποτελεσματικότητα, σε μικροσυμφέροντα, σε μικροπολιτικές, σε αδιαφανείς διαδικασίες. Μέχρι σήμερα έχω αποδείξει περίτρανα ότι είμαι πιστός σ’ αυτή την στάση, και μέσα, αλλά και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. 

Όσον αφορά την επιστολή του ανώνυμου «Μηχανιώτη» που (κακώς) αναρτήσατε στις 13-8-2012 έχω να σας πω ότι πρόκειται για κάποιον εραστή μιας αποτυχημένης πολιτικής, ο οποίος με ανακρίβειες προσπαθεί να απαξιώσει όλους τους εκλεγμένους της Διοίκησης του Δήμου. Συγκεκριμένα: 

  • έγραψε ότι το κλείσιμο των κοινόχρηστων χώρων ξεκίνησε επί θητείας του κ. Κούτουκα. Η αλήθεια είναι ότι επί θητείας του κ. Κούτουκα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κος Μαυρομάτης αποκάλυψε το «όραμά» του να δημιουργηθούν τα τσαρδάκια. Ένα όραμα το οποίο δεν εξυπηρετούσε τον ευπρεπισμό και την αναβάθμιση του Δήμου μας, αλλά εξυπηρετούσε το πολιτικό όφελος του πρώην δημάρχου Μηχανιώνας. Οι λανθασμένες αυτές προτεραιότητες, μας οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο. Ο κος Μαυρομάτης το 2010 προσπάθησε να διορθώσει το λάθος αυτό, αλλά . . . δεν ήταν εύκολο να διορθωθεί. Σήμερα η διοίκηση κληρονόμησε το πρόβλημα και δίνει ένα τεράστιο αγώνα για να απαλλαγούμε από το πρόστιμο των 4.000.000 ευρώ. Ελπίζω ότι τελικά θα βγούμε νικητές. 
  • έγραψε για τον πρόεδρο της ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. κ. Τσακμάκα ότι κατήργησε μια εκδήλωση, όπου οι Μηχανιώτες επί 3 ημέρες πλήρωναν το φαγητό και ποτό, κάποιων επισκεπτών και την αντικατέστησε με λιτές, κομψές και ποιοτικές εκδηλώσεις. Προσωπικά για εμένα, αλλά και πολλούς Μηχανιώτες ήταν μια έξυπνη προσπάθεια - απάντηση στην οικονομική κρίση. Ελπίζω αυτή η βελτίωση να εντάσσεται στα πλαίσια μιας ευρύτερης στρατηγικής για την αναβάθμιση όλων των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων του Δήμου μας που είναι υπεύθυνη η ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. 
  • έγραψε για τον κ. Λιόλιο και την κ. Φερβελή ότι είναι ευτυχισμένοι με τα ποτά τους. Προσβλητικά λόγια για κάποιους ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους και το μόνο που κάνουν είναι να προσφέρουν, χωρίς ποτέ να ζητούν οτιδήποτε. Είναι τα μάτια και τα αυτιά της διοίκησης που μεταδίδουν προς τα επάνω τις πληροφορίες, αλλά ταυτόχρονα συμμετέχουν στην επίλυση των προβλημάτων και αγωνιούν για το μέλλον του τόπου μας. 
  • τέλος έγραψε για εμένα ότι το παίζω «επαναστάτης εκ του ασφαλούς» ότι «δήθεν ενδιαφέρομαι για την ανάπτυξη» και ότι «αρνήθηκα να πάρω θέση αντιδημάρχου που μου προσέφερε ο δήμαρχος, για να μην υποστώ πολιτική φθορά στις επόμενες εκλογές» και τέλος ότι «προσπαθώ να στεριώσω στην θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου». Η αλήθεια είναι ότι ως «επαναστάτης εκ του ασφαλούς» έκανα πάμπολλες προτάσεις (προφορικές και γραπτές) στην Διοίκηση για την ανάπτυξη και την αύξηση της αποτελεσματικότητας της διοίκησης. Σε μια από αυτές τις επιστολές μου ο δήμαρχος όντως μου απάντησε: «Επειδή συμμερίζομαι την αγωνία σου και παρότι οι δράσεις που προτείνεις θεωρώ ότι έχουν αντικειμενικές δυσκολίες υλοποίησης, κυρίως λόγω νομοθεσίας, αλλά και οικονομικών συγκυριών, σου προτείνω άμεση συνάντηση με πρόθεση να αναλάβεις την αντιδημαρχία Οικονομικών και Ανάπτυξης, ώστε να έχεις ένα μεγάλο πεδίο ελευθερίας και ευελιξίας» (αρ. Πρωτ. 14365/30-5-2012). Η απάντησή μου προς έκπληξη κάποιων ανώνυμων κακοπροαίρετων δημοτών ήταν άμεση: «Η πρόταση σου προς το πρόσωπο μου για να αναλάβω την αντιδημαρχία οικονομικών και ανάπτυξης ώστε, όπως αναφέρεις στην επιστολή σου, να έχω «ένα μεγάλο πεδίο ελευθερίας και ευελιξίας» για την εφαρμογή των αναπτυξιακών μου προτάσεων, με βρίσκει στρατιώτη για την υπηρέτηση των συμπολιτών μας έτοιμο να προσφέρω, μαζί σου και με όλους τους συνεργάτες μας, όσα περισσότερα μπορώ με μόνο γνώμονα την προσφορά. Για μένα δεν υπάρχουν όροι, προϋποθέσεις, διαπραγματεύσεις, συμφωνίες και άλλα παρόμοια. Ήμουν, είμαι και θα είμαι στρατιώτης στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου και των συμπολιτών μας, ανεξαρτήτως οποιουδήποτε προσωπικού κόστους» (αρ. Πρωτ. 17717/19-6-2012). 

Άρα κε Ιβάνοβιτς αποδεικνύεται ότι η «εμπάθεια . . . τυφλώνει» και το blog σας, που αρέσκεστε να λέτε ότι έχει επισκεψιμότητα, στερείται στοιχειώδους αντικειμενικότητας. 

Κε «ακτιβιστά» 
Το έργο που επιτέλεσε αυτή η διοίκηση δεν είναι καθόλου μικρό, αλλά αντίθετα σημαντικό. Μπόρεσε και συνένωσε διοικητικά, οικονομικά και πολιτισμικά 3 ανομοιογενείς δήμους με πολύ περισσότερες αρμοδιότητες, με ελάχιστο προσωπικό, με ελάχιστη χρηματοδότηση από το κράτος και με τεράστια χρέη που άφησαν πίσω τους οι προηγούμενοι δήμαρχοι. Περίμενα και περιμένω το 2012 να ξεκινήσει η υλοποίηση των προεκλογικών εξαγγελιών και των προτάσεων που έκανα για την ανάπτυξη του τόπου μας. Πιστεύω ότι με καλύτερο συντονισμό και στρατηγική μπορούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα. Πρέπει να αλλάξει η δομή της διοίκησης, ώστε οι ίδιοι ή οι επόμενοι αντιδήμαρχοι να έχουν την δυνατότητα να γίνουν αποδοτικότεροι, και αποτελεσματικότεροι. 

Και τελειώνοντας θα χρησιμοποιήσω μια έκφραση του φίλου σας του ανώνυμου «Μηχανιώτη»: 

  • αλλοίμονο μας . . . αν επικρατήσει η λήθη στους δημότες 
  • αλλοίμονο μας . . . αν ο καθένας μας δεν έχουμε μια στοιχειώδη κριτική ικανότητα και 
  • αλλοίμονο μας . . . αν ξαναδώσουμε πάλι την σκυτάλη στους ίδιους ανεύθυνους και ανίκανους «λάτρεις της εξουσίας». 





Στεφανίδης Κυριάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου