Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Ιατρείο Διακοπής καπνίσματος

Η κα Πλαστήρα Άννα είναι εθελόντρια Νευροψυχολόγος στο Ιατρείο διακοπής καπνίσματος του Δήμου Θερμαϊκού, που γίνεται 2 φορές τον μήνα στο Ιατρείο των Ν.Επιβατών

Το πώς να σταματήσει κάποιος το κάπνισμα και το πότε να το διακόψει, είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση. Μόνο εσείς γνωρίζετε τι έχετε να εγκαταλείψετε και πώς μπορείτε να εξισορροπήσετε τα οφέλη του καπνίσματος με τα οφέλη της διακοπής. Η παρενόχληση και η πίεση που δέχεστε από τους άλλους, την οποία δεν καταλαβαίνετε συχνά, δε βοηθούν. Θα διακόψετε μόνο όταν θα έχετε πάρει μια σταθερή απόφαση. Όταν το αποφασίσετε, τότε μόνο θα το επιτύχετε, ανεξάρτητα από το πόσο εθισμένοι ενδέχεται να είστε. 
Το πρόγραμμα παρέμβασης που σας παρέχετε δωρεάν βασίζεται στα ακόλουθα στοιχεία: i) συμπεριφοριστικές τεχνικές αυτοελέγχου: αυτοπαρατήρηση με την τήρηση ημερολογίου, αυτοενίσχυση και αυτοτιμωρία με το σχεδιασμό ενός συστήματος αμοιβών, ii) γνωσιακές τεχνικές: τροποποίηση των μη ρεαλιστικών πεποιθήσεων που διατηρούν την καπνιστική συμπεριφορά, γνωσιακή αναδόμηση (είναι η κατανόηση και η αλληλοσύνδεσει των τριών στοιχείων: τα συναισθήματα, οι συμπεριφορές και οι σκέψεις), άσκηση στη φαντασία και in vivo, καθώς και ασκήσεις χαλάρωσης, iii) συνοδευτική φαρμακοθεραπεία με τη χρήση υποκατάστατων νικοτίνης.

Άννα Πλαστήρα 
Κλινική Νευροψυχολόγος - Γνωστική-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια
Τηλ. Επικοινωνίας: 6996596988 Επανομή, Θες/νίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου