Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Ενημέρωση Ντόρας για τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Ν.Μηχανιώνας


Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας, έθεσαν οι εργαζόμενοι στην πρόεδρο της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» κ. Ντόρα Μπακογιάννη σήμερα το πρωί. Επίσης εξέθεσαν και το οικονομικό οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι ίδιοι εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής της λιτότητας και του μνημονίου.
Τα προβλήματα του Κ.Υ. είναι η έλλειψη γιατρών και νοσηλευτών, η απουσία σύγχρονων μηχανημάτων, η ανεπάρκεια φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, και ένα κακοσυντηρημένο και μη λειτουργικό κτήριο. Από τους 35 γιατρούς, που σύμφωνα με τον οργανισμό του Κέντρου Υγείας Ν. Μηχανιώνας έπρεπε να υπηρετούν σ΄ αυτό, βρίσκονται σήμερα μόνο οι 15.
Το Κέντρο Υγείας, εξακολουθεί να λειτουργεί κάτω από τις ίδιες συνθήκες όπως το 1981 που δημιουργήθηκε, όταν ο πληθυσμός ήταν 18.530 άτομα. Παρέμεινε με τις ίδιες συνθήκες λειτουργίας και το 2001, όταν ο πληθυσμός είχε ανέλθει στα 45.681 άτομα, ενώ χειροτέρεψαν κατά πολύ οι όροι λειτουργίας του σήμερα, που ο πληθυσμός είναι περίπου 90.000 άτομα και αυξάνεται τους θερινούς μήνες στα 400.000 άτομα με τους παραθεριστές και τους επισκέπτες.
Ένα ακόμη ενδεικτικό στοιχείο, είναι ότι το 1987, στο Κ.Υ. Μηχανιώνας εξετάσθηκαν 33.350 ασθενείς, το 2004 εξετάσθηκαν 123.332 ασθενείς με τον ίδιο αριθμό ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και σήμερα ξεπερνούν τους 150.000 ασθενείς με λιγότερο προσωπικό!
Όπως είπαν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κέντρο υγείας, είναι η συνεχής μείωση του προσωπικού σε σχέση με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού της περιοχής μας, η ανύπαρκτη συντήρηση και ανανέωση του ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού καθώς και η ανεπάρκεια των κτηριακών υποδομών.
Η σημερινή οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας, αναγκάζει πολλούς συνανθρώπους μας να στρέφονται ξανά στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας. Έτσι η προσέλευση στο Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό και τα προβλήματα λειτουργίας του έχουν αναδειχθεί έντονα και ζητούν επιτακτικά λύσεις, γιατί πλέον υπάρχει επικινδυνότητα για την υγεία των κατοίκων.
Από την άλλη το προσωπικό του Κ.Υ., όπως όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας, οδηγείται στην εξαθλίωση με τις συνεχείς περικοπές των αποδοχών τους. «Από 1.200 ευρώ το μήνα που έπαιρνα, αυτό το μήνα κατέβηκε ο μισθός μου στα 600 ευρώ. Και να σκεφθείτε ότι έχω 4 παιδιά που σπουδάζουν. Πως θα τα βγάλω πέρα;», ήταν η κραυγή απόγνωσης μιας νοσηλεύτριας. Ενώ μία άλλη συμπλήρωσε ότι υπάρχει συνάδελφός τους η οποία με τις κρατήσεις στο μισθό της λόγω δανείου, η μισθοδοσία της βγήκε αυτό το μήνα -45 ευρώ.
Ειδικά για το θέμα αυτό η κ.Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε την πρόταση που έκανε προς την κυβέρνηση και την τρόϊκα να «παγώσουν» τα στεγαστικά δάνεια και να μειωθεί στο μισό το ποσό των δόσεων. Ενώ καταλήγοντας και σε απάντηση εργαζόμενου για το πότε θα βγει η χώρα από την κρίση, εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι αυτό μπορεί να γίνει μετά από 3 χρόνια. Πάντως, όπως είπε, «θέλει πολύ δουλειά για να βγούμε από την κρίση»

Πηγή : http://farosthermaikou.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου