Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Η Σχολή Σωστικών Μέσων επιστρέφει στο φυσικό χώρο της

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Τη χρήση ορισμένων κτιριακών εγκαταστάσεων στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Μακεδονίας επιτρέπει το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, ύστερα από τις απαραίτητες επισκευές που έχουν γίνει από τεχνικά συνεργεία. 

Συγκεκριμένα, με έγγραφό του ο αρμόδιος Υφυπουργός, Σπυρίδων - Άδωνις Γεωργιάδης, υπογραμμίζει ότι έχει αποκατασταθεί η επισκευή ψευδοροφής του αμφιθεάτρου, που ήταν ήσσονος σημασίας, ενώ δίνει την άδεια να χρησιμοποιηθούν και υπόλοιπες εγκαταστάσεις (κτίριο λεβητοστασίου κλπ), οι οποίες δεν αναφέρονται στο πρωτόκολλο επικινδύνου. 

Παράλληλα, όμως, ο Υφυπουργός επισημαίνει ότι «Δεν θεωρούμε σκόπιμη στην παρούσα φάση την χρήση του κτιρίου διδασκαλίας των Πλοιάρχων έως ότου γίνουν οι απαιτούμενες επεμβάσεις για την αποκατάσταση του κτιρίου». 

«Χαιρετίζουμε την απόφαση του Υφυπουργού να δώσει άμεσα λύση στο θέμα που απασχολεί εδώ και μήνες τους σπουδαστές, τους γονείς, τους εργαζόμενους, αλλά και όλη την τοπική κοινωνία. Αποδεικνύεται περίτρανα, για άλλη μία φορά, ότι οι συντονισμένες ενέργειες τοπικής αυτοδιοίκησης και κράτους δίνουν αποτελεσματική λύση σε χρόνια προβλήματα, αρκεί να υπάρχει επιμονή, διάθεση και πραγματικό ενδιαφέρον αμφοτέρων των εμπλεκομένων μερών», υπογράμμισε ο Δήμαρχος, Ιωάννης Αλεξανδρής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου