Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

΄΄ΑΓΑΠΟΥΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΚΟΥΚΟΥΛΑ΄΄

Σπύρος Χαϊτίδης Ιατρός- Γυναικολόγος , Μέλος Κ.Ε Δημοκρατικής Συμμαχίας  Πολιτικό Στέλεχος Β΄ Θεσσαλονίκης
Ελλάς το μεγαλείο σου! Δύο μέρες τώρα τα ΜΜΕ ενημέρωσης παίζουν εικόνες από φωτιές και τις γνωστές κουκούλες. Ο απόλυτος αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης , που μουδιασμένη και αποσβολωμένη από τα γεγονότα της Κυριακής αδυνατεί να αντιδράσει στο μέτρο που επιβάλλεται.
Μα φυσικά αυτό και επιθυμούν τελικώς! Επιδιώκουν να φοβίσουν την κοινωνία , κλείνοντας την στο ΄΄καβούκι΄΄ της , κάνοντας την άκρως συντηρητική με απώτερο στόχο την ενδυνάμωση ξανά του δικομματισμού και την ανάδειξη στη πρωθυπουργία του κ. Αντώνη Σαμαρά.
Το σύστημα αντιλαμβανόμενο πως ΄΄πνέει τα λοίσθια΄΄ προσπαθεί με κάθε τρόπο την επιβίωση του, βάζοντας να δράσει το παρακράτος , καίγοντας την Αθήνα , καταστρέφοντας ιδιαίτερης πολιτιστικής σπουδαιότητας κτίρια, καταστήματα απλών ανθρώπων του καθημερινού αγώνα , οδηγώντας στην ανεργία εκατοντάδες πολίτες μιας και αυτά τα καταστήματα στην πλειοψηφία τους είναι ανασφάλιστα (καμία ασφαλιστική εταιρεία δεν αναλαμβάνει να τα ασφαλίσει). Σκοπός είναι ο κόσμος να γίνει πιο συντηρητικός και φοβισμένος έχοντας την ελπίδα του νέου πολιτικού ήρωα , ο οποίος προφταίνει μόλις την τελευταία μέρα να ανυψώνει το δάκτυλο του και με άγριο ύφος να απειλεί πως θα κατεβάσει τις κουκούλες ! Σημειολογικά πάντως να αναφέρουμε στο Πρόεδρο της Ν.Δ πως αν κάποιος θέλει να αποκαλύψει τα πρόσωπα των κουκουλοφόρων η μόνη επιλογή είναι να ανεβάσει τις κουκούλες και όχι να τις κατεβάσει….
Όποιος βέβαια έχει προσλαμβάνουσες ποικίλες όλων των κοινωνικών εκφάνσεων αντιλαμβάνεται ότι τέτοιου είδους ΄΄μαγκιές΄΄ γίνονται μόνο από αληθινούς  ΄΄μάγκες΄΄ και προϋποθέτουν σταθερές και καθαρές πολιτικές.
Από την άλλη πλευρά το κράτος βρίσκεται σε πλήρη ΄΄γεροντική ακράτεια΄΄ ψάχνοντας να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα! Η απόλυτη γελοιότητα , ένας κατάφωρος ευτελισμός! Αναρωτιέμαι τι μπορεί να περιμένει ένας λαός από έναν πρόεδρο ,που για δύο χρόνια ακολουθούσε το δρόμο ενός ιδιότυπου ΄΄Τσεγκεβαρισμού΄΄ κάνοντας μέσα σε μια νύχτα  την απόλυτη αλλαγή πορείας σε όλα , αποκαλύπτοντας συγχρόνως ότι η διχοτόμηση της Ν.Δ δεν ήταν για λόγους πολιτικής διαφωνίας  αλλά από προσωπική ματαιοδοξία.  Ο ίδιος άνθρωπος που από το βήμα της Βουλής ζητούσε από τους βουλευτές του ψήφο κατά συνείδηση ενώ συγχρόνως απειλούσε με διαγραφές όπως και έκανε! 
Υπογραμμίζω ότι ένας πολιτικός που δεν διοικεί με δημοκρατικούς όρους το κόμμα του , πόσο δημοκρατικά μπορεί να διοικήσει τη χώρα;;;
Όσον αφορά τον Πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο νιώθω ότι λάθος πολιτικές πρακτικές ακολουθεί με αποκορύφωμα τη παραμονή ακόμα του Υπ. Δημόσιας Τάξης κ. Παπουτσή ο οποίος για άλλη μια φορά φέρθηκε όχι απλά ανεπαρκώς αλλά ιδιαίτερα επικίνδυνος! 
Σε αυτή τη χώρα πολιτικοί που αποτυγχάνουν παταγωδώς όπως ο προαναφερόμενος δεν εξοβελίζονται και δεν έχουν την πολιτική ευθιξία να αποχωρήσουν μιας και ο πολιτικός παχυδερμισμός του δεν του επιτρέπει να νιώσει αισθήματα ευθιξίας.
Καταληκτικά όπως ξεκάθαρα δήλωσε η Πρόεδρος  της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη  οι κουκουλοφόροι δεν είναι άγνωστοι τη στιγμή βέβαια όπου και από την ΕΛΑΣ ισχυρίζονται ότι πολλοί από αυτούς που προσήχθησαν έχουν ξανασυλληφθεί και έχουν αφεθεί ελεύθεροι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου