Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Τριχοφυϊα μύτης


Εισπνέουμε για να πάρουμε καθαρό αέρα και εκπνέουμε για να αποβάλουμε τα βλαβερά αέρια και κυρίως το CO2.
Οι τρίχες της μύτης εμποδίζουν την βρωμιά, τους ιούς, τα βακτηρίδια και τις τοξίνες μέχρι να αποβληθούν με το φτάρνισμα, ή να καταπωθούν.

Πυκνότερη τριχοφυΐα στην μύτη μπορεί να είναι και πλεονέκτημα, σύμφωνα με επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Hacettepe Σχολή της Ιατρικής στην Τουρκία. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς με αραιές τρίχες στη μύτη είχαν σχεδόν τριπλάσιες πιθανότητες να υποφέρουν από άσθμα, απ' ότι οι δασύτριχοι στην μύτη.

Οι τρίχες στην μύτη είναι η πρώτη γραμμή άμυνας, εν τούτοις. Οι βλεφαρίδες, είναι πολύ μικρές δέσμες τριχών στη μύτη μας,που συνεχώς κυματίζουν (ακόμη και μετά τον θάνατο συνεχίζουν να κυματίζουν με σταθερά μειούμενο ρυθμό, και έτσι ιατροδικαστές τα χρησιμοποιούν για τον προσδιορισμό του χρόνου του θανάτου). Οι βλεφαρίδες φέρνουν τις σκόνες και τα δυνητικά επικίνδυνα μόρια προς το λαιμό μας, όπου συλλέγονται από τις βλέννες που με την σειρά τους είτε αποβάλλονται είτε από την κοπρανοστοματική οδό. Τα οξέα του στομάχου καταστρέφουν τα περισσότερα από αυτά τα επιβλαβή υλικά.
Η αποτρίχωση της μύτης με οποιαδήποτε μέθοδο δεν συνιστάται.

Πηγή http://www.popsci.com/science

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου