Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Επίσκεψη του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άδωνι Γεωργιάδη, στο Δήμο Θερμαϊκού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

«Ήρθα για να λύσω το πρόβλημα που έχει προκύψει με την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού της Νέας Μηχανιώνας και αυτό θα κάνω», δήλωσε αποφασιστικά ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του τόσο στο Δημαρχιακό Μέγαρο, όσο και στις εγκαταστάσεις της Α.Ε.Ν. 
Επικεφαλής κλιμακίου του αρμόδιου υπουργείου, ο κ, Γεωργιάδης επιθεώρησε τους χώρους που στεγάζεται η σχολή, συνομίλησε με το προσωπικό και γνωστοποίησε έναν από τους κυριότερους στόχους του, την σωστή και απρόσκοπτη λειτουργία της σχολής, διαφορετικά «θα το θεωρήσω ως προσωπική ήττα» σχολίασε. 
Σύμφωνα με τον Υφυπουργό, ο Αμερικανικός Νηογνώμονας, ABS, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την οικονομική υποστήριξη ανακατασκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων σχολής και, «καλώς εχόντων των πραγμάτων, μετά και την μελέτη και την άδεια λειτουργίας του κτιρίου, τον Μάρτιο θα είμαστε σε θέση να γιορτάσουμε την πλήρη επαναλειτουργία της σχολής». 
Να σημειωθεί ότι η σχολή φιλοξενεί 800 και πλέον σπουδαστές, οι οποίοι παρακολουθούν τα μαθήματά τους στο ΕΠΑΛ Επανομής, στο 1ο & 2ο Γυμνάσιο Νέας Μηχανιώνας και την Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη κατόπιν συνεννόησης με τη Δημοτική Αρχή. 
Νωρίτερα, ο κ. Γεωργιάδης επισκέφθηκε το Δήμαρχο, Ιωάννη Αλεξανδρή, με τον οποίο είχε συνομιλίες για το θέμα της χερσαίας ζώνης και της ζώνης λιμένα του Δήμου. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος ζήτησε την άμεση παρέμβαση του υφυπουργού για να λυθεί το συντομότερο δυνατόν αυτό το θέμα, «ώστε να μπορέσουμε να απορροφήσουμε κονδύλια από προγράμματα του ΕΣΠΑ για το λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας, αλλά και να συνεχιστεί το έργο της θαλάσσιας συγκοινωνίας με την κατασκευή των αποβάθρων στην Περαία και τους Νέους Επιβάτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου