Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ’ ανέβει στο κρεβάτι

Ανεύθυνη, τυχοδιωκτική και επικίνδυνη είναι η αντιπολίτευση του κου Μαυρομάτη, η οποία εκφράζεται από τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων Κερασιάς και Αγγελοχωρίου. Στόχος είναι να μη γίνεται τίποτε στον τόπο τους, να παρουσιάσουν μια άσχημη εικόνα στους δημότες, για να κατηγορήσουν την σημερινή διοίκηση, συγκρίνοντας την ασχήμια του χθες, με την κατάντια του σήμερα, στην οποία οι ίδιοι τους, έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης. 

Ο κος Σαράφης Κων. με την χορωδία Αγγελοχωρίου
Στο Αγγελοχώρι ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κος Τοπούζης Παναγιώτης χωρίς καμιά δικαιολογία, δεν επέτρεπε στην χορωδία του Αγγελοχωρίου να προβεί στις επισκευές του χώρου, που παραχωρήθηκε για τις ανάγκες της. Το σημαντικότερο ίσως, που θα πρέπει να αναφερθεί, είναι ότι αυτές τις απαραίτητες επισκευές προσφέρθηκαν να τις πληρώσουν μόνοι τους, αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο ότι η προσφορά τους είναι ανιδιοτελής, και μοναδικό κίνητρό η αγάπη τους για το τραγούδι. Αναγκάστηκε λοιπόν ο ίδιος ο Δήμαρχος να εκδώσει απόφαση που επιτρέπει στην Χορωδία να προχωρήσει στις παραπάνω επισκευές.
Η Χορωδία Αγγελοχωρίου δημιουργήθηκε τον Οκτώβρη του 2007 με πρωτοβουλία του μαέστρου κου Κων. Σαράφη και στα 4 χρόνια συμμετείχε σε περισσότερες από 20 εκδηλώσεις, διαφημίζοντας ουσιαστικά το τόπο μας. Αποτελεί δηλαδή έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θυλάκους τους δήμου μας.
Αντί λοιπόν ο πρόεδρος του Τοπικού να βοηθήσει το έργο της Χορωδίας διευκολύνοντας την από την θέση που κατέχει, προσπάθησε να εμποδίσει το έργο της, προφανώς για δικούς του πολιτικούς λόγους. Προσωπικά θεωρώ ότι αυτό είναι απαράδεκτο και ζητώ την παραίτησή του από το αξίωμα, που του έδωσαν οι ίδιοι οι Αγγελοχωρίτες με την ψήφο τους.
 ο κος Παολινέλης Χρήστος
Στην Κερασιά πάλι ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κος Μαντζανάρης Γιώργος φρόντισε με τον τρόπο του να διώξει από το τοπικό γραφείο της Κερασιάς τον κο Παολινέλη Χρήστο, ο οποίος προσφέρθηκε εθελοντικά να βοηθήσει το έργο του γραφείου, όταν πληροφορήθηκε ότι, υπάρχει έλλειψη προσωπικού (αφού δεν μπορούσε η διοίκηση να ανανεώσει τις συμβάσεις των εργαζομένων).
Ο κος Παολινέλης σε επιστολή του αναφέρει ότι «. . . η παρουσία μου στο τοπικό γραφείο δημιούργησε κλίμα αμηχανίας, αντιπαλότητας και κακόβολων σκέψεων στο εκλεγμένο και κατευθυνόμενο από την αντιπολίτευση πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου, με αποτέλεσμα να μην μου είναι ιδιαίτερα ευχάριστη η εθελοντική και αφιλοκερδής προσφορά μου . . .». Επίσης ο κος Παολινέλης καταγγέλλει ότι «. . . στο διάστημα που πήγαινα στο τοπικό κατάστημα της Κερασιάς, από 01/06/11 έως και 23/06/11 καθόμουν από το πρωί στις 08.30 έως το μεσημέρι στις 15.30. Τρεις (3) ημέρες την βδομάδα ήμουν μονός στο γραφείο, καθ’ όλη την διάρκεια του ωραρίου. Η παρουσία του πρόεδρου του τοπικού, σε όλο αυτό το διάστημα ήταν σποραδική. Τις περισσότερες φορές ήταν ανύπαρκτος. Βέβαια φρόντιζε στο γραφείο να κάνει συγκεντρώσεις τις βραδινές ώρες με τον κο Μαυρομάτη και άλλους της παράταξής του. Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα έγιναν αντιληπτές τουλάχιστον 5 συγκεντρώσεις, χωρίς να ενημερωθεί κανένας από τους υπόλοιπους τοπικούς συμβούλους . . .» 

Κοι Πρόεδροι του Αγγελοχωρίου και της Κερασιάς 
Αν πράγματι αγαπάτε τον τόπο σας και έχετε να δώσετε κάτι, κάντε το επιτέλους απλόχερα σαν «ένας εκατομμυριούχος που θέλει να μείνει απένταρος». Σταματήστε την μιζέρια. Βάλτε ως προτεραιότητά σας το συμφέρον των συνδημοτών σας και μετά το πολιτικό μέλλον της παράταξής σας και το δικό σας. Πρέπει να γνωρίζετε ότι «η επιθυμία για εξουσία δεν είναι χαρακτηριστικό των δυνατών, αλλά - όπως ο φθόνος και η πλεονεξία - είναι ελάττωμα των αδύναμων ψυχών και, συχνά, πολύ επικίνδυνο». 



Στεφανίδης Κυριάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου