Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Επάγγελμα . . . «ψεύτης»

Πριν από λίγο καιρό δημοσιεύτηκε ένα άρθρο σε εφημερίδα του κ. Μαυρομάτη, που αναφέρει ότι έχει καταργηθεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο του πρώην Δήμου Μηχανιώνας. Η αλήθεια είναι ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο ποτέ δεν σταμάτησε να λειτουργεί, αλλά αντίθετα λειτουργεί ορθολογικότερα, με την διακριτικότητα που θα έπρεπε να έχει εδώ και χρόνια. Θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο ένας συντάκτης ενός άρθρου να είναι ανενημέρωτος. Στην συγκεκριμένη όμως, περίπτωση πιστεύω  ότι αυτό δεν ισχύει, διότι «οι πεποιθήσεις (κάποιων) είναι μεγαλύτεροι αντίπαλοι της αλήθειας». 


Αμέσως μετά την ανάληψη της νέας Διοίκησης η υπεύθυνη του προγράμματος κα Φερβελή Αλέκα έθεσε αυστηρά οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Για πρώτη φορά τέθηκαν όρια, ζητήθηκαν μια σειρά δικαιολογητικών από τους αιτούντες, ώστε να γίνουν δικαιούχοι. Για πρώτη φορά υπάρχει οργάνωση, τακτική προμήθεια και διανομή των προϊόντων και κυρίως έλεγχος με διακριτικότητα και πλήρη εχεμύθεια. Για πρώτη φορά γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των δικαιούχων και για πρώτη φορά δεν προβάλλεται κανένας πολιτικός από την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Για πρώτη φορά κυριαρχεί έντονα το αίσθημα του δικαίου. Έπρεπε επιτέλους να σταματήσει η ατέρμονη, πολιτικάντικη, αποσπασματική εκμετάλλευση των αδυνάτων οικονομικά συμπολιτών μας. 

Σήμερα το Κοινωνικό Παντοπωλείο έχει δεχθεί 61 αιτήσεις εκ των οποίων έχουν εγκριθεί οι 42. Έχουν δοθεί προϊόντα ήδη 3 φορές από το Πάσχα - δηλαδή 1 φορά το δίμηνο. Η κα Φερβελή δέχεται πλέον πιέσεις για να επεκτείνει το Κοινωνικό Παντοπωλείο πέρα από την Δημοτική Ενότητα της Μηχανιώνας. Προς το παρόν πάντως, οποιοσδήποτε θέλει να γίνει δικαιούχος του Κοινωνικού Παντοπωλείου μπορεί να απευθύνεται στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη, στο υπόγειο, στο γραφείο Μονάδας Κοινωνικής Μέριμνας, κατά τις ώρες: 7:00 - 15:00 και στο τηλέφωνο: 2392330368
Στεφανίδης Κυριάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου