Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Η "τέχνη" του ψεύδους και ο πολιτισμός της αλήθειας

Αστεριάδου Πόπη
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον
συνδυασμό "ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ για ΟΛΟΥΣ"
Λίγα εικοσιτετράωρα πριν την ετυμηγορία της κάλπης «τα εν Δήμω εν οίκω» βρίσκονται εδώ για να βάλουν για μία ακόμη φορά τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Οι δημότες του νέου, Καλλικράτειου Δήμου Θερμαϊκού οφείλουν να γνωρίζουν πριν αποφασίσουν.
Το δίλλημα των αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου για εμάς, του κατοίκους του νέου Δήμου Θερμαϊκού, δυστυχώς δεν είναι τόσο απλό όσο αυτό που έθεσαν κάποιοι και έχει να κάνει με την επιλογή «μνημόνιο ή όχι». Εχουμε μια πολύ πιο βαριά ευθύνη στην πλάτη μας. Καλούμαστε να επιλέξουμε υπέρ του αυτονόητου. Υπέρ του ήθους και διαφάνειας που θα έπρεπε να αποτελούν «στεγανά» για το δημοκρατικό μας πολίτευμα, αλλά όμως κάποιοι τα καταστρατήγησαν με τον χειρότερο τρόπο. Επιλέγοντας το ψέμα, τη συγκάλυψη και την παραπληροφόρηση.
Παραδείγματα κακής διοίκησης, παράβασης καθηκόντων, κατασπατάλησης των χρημάτων των δημοτών, είναι καθημερινό φαινόμενο για πολλούς από εμάς. Τα χρόνια που πέρασαν είδαμε με απογοήτευση τους ανθρώπους που εμπιστευτήκαμε στις εκλογές του 2006 για την περίπτωση της Επανομής, ή ακόμη νωρίτερα, το 2002 για την περίπτωση της Μηχανιώνας, να ισοπεδώνουν θεσμούς, να αναπαύονται στην αναπαυτική καρέκλα του γραφείου δημάρχου και να αναλώνονται σε προσπάθεια ωραιοποίησης των αποτελεσμάτων της ανικανότητάς τους.
Ευτυχώς υπάρχει ο άλλος δρόμος. Ο δρόμος της ηθικής, ο πολιτισμός της αλήθειας, ο τρόπος των ικανών. Είναι στο χέρι μας να επιλέξουμε. Θα επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να παραπλανηθούν για μία ακόμη φορά? Θα βολευτούμε πίσω από εφήμερες «εξυπηρετήσεις» και υποσχέσεις? Θα αρκετούμε σε λόγια που μας κάνουν να αισθανόμαστε όμορφα, γνωρίζοντας ότι υπονομεύουν το μέλλον μας?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου