Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Επιστολή του κου Στεφανίδη στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης

Θέμα: Μη κοινοποίηση πορίσματος του οικονομικού επιθεωρητή για την οικονομική κατάχρηση στο Δήμο Μηχανιώνας
Αξιότιμε Κύριε Γενικέ Επιθεωρητά Δημόσιας Διοίκησης,
Με την επιστολή μου της 3ης Δεκεμβρίου 2009, σας ενημέρωνα για την υπεξαίρεση 680.000 ευρώ από το ταμείο του Δήμου μας. Το ποσό της υπεξαίρεσης (που αρχικά ενημερωθήκαμε ότι είναι της τάξεως των 300.000 ευρώ και σήμερα γνωρίζουμε ότι είναι περίπου 900.000 ευρώ) είναι τεράστιο για τα δεδομένα του μικρού δήμου μας. Η ανταπόκρισή σας στο καθήκον ήταν άμεση και οφείλω να σας συγχαρώ γι’ αυτό. Ο οικονομικός έλεγχος στο Δήμο μας, πράγματι ξεκίνησε εδώ και 7 μήνες.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές αλλά και δημοσιεύματα του τοπικού τύπου η διερεύνηση του φακέλου από τον  Επιθεωρητή της Οικονομικής Επιθεώρησης για την πρωτοφανή οικονομική κατάχρηση στον Δήμο Ν. Μηχανιώνας ύψους 900.000 ευρώ περίπου ολοκληρώθηκε και η πορισματική έκθεση των ελεγκτών επί της υπόθεσης έχει ήδη συνταχθεί.
Αυτό σημαίνει ότι στα πλαίσια της κατά τον Νόμο  διερευνητικής διαδικασίας, τα εμπλεκόμενα στην προαναφερόμενη υπόθεση πρόσωπα απάντησαν στα ερωτήματα που τους ετέθησαν, και, αναμένεται η κοινοποίηση του πορίσματος στο Υπουργείο Οικονομικών και πιθανόν και στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Δεν αποκλείεται, το ανωτέρω πόρισμα να επιρρίπτει ευθύνες και στον νυν Δήμαρχο Ν.Μηχανιώνας ο οποίος επιπλέον έχει ήδη εκδηλώσει την πρόθεση του να διεκδικήσει εκ νέου τον Καλλικρατικό πλέον Δήμο Θερμαϊκού.
Ως πολίτες και ενόψει των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, θεωρούμε αναφαίρετο θεσμικό μας δικαίωμα την γνώση του περιεχομένου του  πορίσματος ώστε να μπορέσουμε να ασκήσουμε σε συνθήκες πλήρους διαφάνειας τα δημοκρατικά μας δικαιώματα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι για την ανάδειξη των νέων Δημοτικών αρχών.
Εξάλλου, υπό αυτές τις συνθήκες, ο ίδιος ο νυν Δήμαρχος Ν. Μηχανιώνας και εκ νέου υποψήφιος, θα έπρεπε να επισπεύσει την δημοσίευση της πορισματικής έκθεσης των ελεγκτών.
Η καθυστέρηση της δημοσίευσης του εν λόγω πορίσματος, ειδικά αν αυτό καταλογίζει – πιθανώς - ευθύνη στον νυν Δήμαρχο, οφειλόμενη είτε στη συνήθη γραφειοκρατία, είτε σε άλλους λόγους, θα έχει ως αποτέλεσμα την απόκρυψη ουσιωδών στοιχείων από τους πολίτες με συνέπεια την εσφαλμένη διαμόρφωση κρίσης, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.
Αναμένουμε από τον αρμόδιο κύριο Επιθεωρητή της Οικονομικής Επιθεώρησης την άμεση κοινοποίηση - γνωστοποίηση του πορίσματος για την απρόσκοπτη διεξαγωγή της δημοκρατικής διαδικασίας των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2010 στον Δήμο Θερμαϊκού.

Με τιμή
 Στεφανίδης Κυριάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου