Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Το γραφείο κηδειών . . . απεβίωσε


Όλοι γνωρίζαμε ότι από 1-1-2010 η Κοινοφελής Δημοτική Επιχείρηση δεν μπορεί να έχει ως δραστηριότητα το γραφείο τελετών, αφού είναι μια επικερδής δραστηριότητα. Η διοίκηση είχε την δυνατότητα να συνεχίσει να παρέχει τέτοιες υπηρεσίες, χωρίς να έχει κέρδος, αλλά απλά να επιτελεί κοινωνικό έργο, και να εξυπηρετεί τους κατοίκους του Δήμου μας. Αν ήθελε, θα μπορούσε να προβεί σε σύσταση ανώνυμης εταιρίας για να συνεχίσει την δραστηριότητά της.
Η διοίκηση όχι μόνο δεν έκανε τίποτε από τα παραπάνω, αλλά προσπάθησε να συνεχίσει την δραστηριότητα αυτή, με παράνομο τρόπο - δηλαδή χωρίς άδεια και παραστατικά για τους χρήστες της υπηρεσίας. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος έδινε την επιλογή να εκδοθεί απόδειξη (από ιδιωτικό γραφείο τελετών) με διπλάσια χρήματα, απ' ότι δεν εκδίδετο.
Αυτό κυρίες και κύριοι είναι παρανομία. Και φυσικά η αντιπολίτευση το κατήγγειλε στην περιφέρεια αλλά και στην διοίκηση. Από τότε η διοίκηση κατηγορεί την αντιπολίτευση ως υπεύθυνη για το κλείσιμο του γραφείου κηδειών. Δηλαδή προσπαθούν να βγουν και από πάνω!
Δεν απάντησαν όμως, πως άλλοι δήμοι έχουν προχωρήσει στην σύσταση και λειτουργεία νόμιμου γραφείου κηδειών και εμείς κλείνουμε το ήδη υπάρχον. Είναι ανίκανοι ή όχι;
Δεν μας απάντησαν ακόμα, που πήγαν τα μαύρα χρήματα που εισέπραξαν από κηδείες που δεν εξέδωσαν αποδείξεις. Που μπορεί να πήγαν άραγε;
Στεφανίδης Κυριάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου